Ukinuta presuda od 47 godina robije za ubistvo Bogdana Milića

Apelacioni sud ukinuo je prvostepenu presudu Lazaru Nedoviću, Mitru Markoviću i Peru Laličiću, koji su u Višem sudu u Podgorici krajem decembra prošle godine osuđeni na ukupno 47 godina robije za ubistvo Bogdana Milića na Cetinju i ranjavanje Dragana i Gorana Vušurovića i Marka Vujačića. Mošo Paović i Žarko Pejaković prvostepenom presudom oslobođeni su od optužbi za učešće u ovom zločinu. Međutim, Pejaković je osuđen na godinu robije za nedozvoljeno držanje oružja.

Presudu je izrekla sudija Vesna Pean.

Nedović je osuđen na 19 godina zatvora, Marković na 11, a Laličić na 17 godina robije.

Milić je ubijen 11. juna 2019. godine oko 17 sati na Cetinju, na Bulevaru crnogorskih junaka dok je sjedio za stolom u lokalu „Portun“. Na osnovu rezultata vještačenja listinga telefonskih komunikacija i baznih stanica, kao i prikupljenih drugih dokaza, policija je u roku od pet dana otkrila osobe koje su, kako se sumnja, učestvovale u likvidaciji Milića i ranjavanju još tri osobe.

Nedović i Laličić označeni su kao pripadnici kriminalne organizacije i direktni izvršioci likvidacije Milića i ranjavanja još tri osobe.

Marković, Paović i Pejaković su, prema sumnjama istražitelja, sa drugim za sada neidentifikovanim osobama tokom 2109. godine postali članovi kriminalne organizacije koju je formiralo neidentifikovano lice radi vršenja krivičnih djela za koje je zaprijećena kazna od četiri godine ili teža kazna. Marković je, kako piše u optužnici, po nalogu šefa kriminalne grupe nabavio pištolje „broving“ i „stayer magnicler“ za koje nije imao dozvolu i predao ih Nedoviću i Laličiću kako bi ubili Milića i osobe koje su se sa njim nalazile u društvu.

Foto: Dan

NIKŠIĆ PROGNOZA