Suđenje tužiteljki Mitrović, Piperović: Ovaj optužni predlog je osuđen na propast

U podgoričkom Višem sudu danas je nastavljeno ročište povodom optužnog predloga protiv specijalne državne tužiteljke Lidije Mitrović.

Danas je prezentovan nalaz vještaka i rad saradnice tužilaštva za ekonomske predmete.

Advokat Zoran Piperović je naveo da očekuje da se sve ovo brzo završiti i da bude oslobađajuća odluka

On je ukazao na manjkavost opužnice i dokaza.

– U optužnom predlogu se govori da je pomagala fizičkim licima. Vještak sam kaže ono što sam ja govorio od prvoga dana, ovdje moraju da budu odgovorna lica u pravnom licu i pravno lice obuhvaćeno, ako se hoće nešto krivično pravno nuditi Lidiji Mitrović. Ovako ovaj optužni predlog je osuđen na propast- kazao je u izjavi za medije advokat Zoran Piperović.

On je dodao da nema dileme, da će da bude oslobađajuća odluka.

Kako je naveo njemu je saradnica tužilaštva kazala da sve što je radila u računskoj operaciji, da bi došla do određene cifre, pocijepala i bavila.

– Njen izvještaj nije konačan sud, već putokaz tužiocu. Ovo što je rađeno sa vještakom Nikolićem, to je tek…na to ne mogu da se izjasnim, jer moja pravna pamet do toga ne dopire. Optužni predlog se odnosi na fizička lica, a vještak sam je rekao da je dao nalaz imajući u vidu pravna lica i odgovorna lica u pravnom licu. A toga nema gramatički dato u dispozitivu. Tu je kraj predmeta- kazao je advokat Piperović.

Podsjećamo, Tužilački savjet je 23. juna donio odluku da se specijalna tužiteljka Lidija Mitrović privremeno udalji sa dužnosti vršenja tužilačke funkcije, zato što je, kako je saopšteno, protiv imenovane pokrenut krivični postupak za djelo koje je čini nedostojnim za vršenje tužilačke funkcije.

Kako je „Dan“ ranije pisao, Mitrović je ranije saslušavana zbog sumnje da je zloupotrijebila službeni položaj u akciji „Klap“, koja je vođena zbog utaje poreza.. Ona je tada negirala krivicu.

Foto: Dan

NIKŠIĆ PROGNOZA