SNP: Tužilaštvo da odlučno pokaže neselektivnost

Iz SNP Crne Gore poručili su da su svjesni činjenice da je pred Specijalnim državnim tužilaštvom sada težak i odgovoran zadatak, i da pružaju punu podršku da se slučaj najnovije SKY prepiske u kojoj se pominju imena Mila Đukanovića i Zorana Lazovića otvori i dovede do kraja. 

„Kako bi bila zadovoljena pravda koju narod nasušno godinama iščekuje. Pravda koju će Crnu Goru napokon učiniti pravnom, demokratskom državom, koja će biti jača od bilo kog pojedinca, posebno onih koji su radili na njenom direktnom uništavanju. Borba SNP-a koja je trajala 25 godina protiv organizovanog kriminala i korupcije nedvosmisleno je ukazivala kuda nas vodi i šta radi DPS režim. U toj borbi smo mnogo puta išli na svoju štetu zarad opšteg interesa koji nam je uvijek bio prioritet, jer nikada sa kriminalom nismo pravili kompromis. Prepiska u SKY aplikaciji koja je danas izašla u javnost, nije iznenađenje, ali je još jedan u nizu dokaz koji će Tužilaštvu pomoći u daljim procesima vezanim za kriminalne grupe sa kojima je očigledno povezan do skora prvi čovjek Crne Gore – Milo Đukanović, a koji se vješto krio iza demokratske fasade“, tvrde u SNP Crne Gore. 

Kriminalne organizacije unutar naše države, kako su kazali, uništile su vrijednosti tradicionalne Crne Gore, učestvovale u kreiranju zakona, pravila i propisa, kreirale političke prilike, mijenjale volju građana, kupovale ljudske duše, uništavale društvo i zaustavile napredak Crne Gore prema EU.

„Uništavale pravnu državu i ekonomiju, zdravstvo i obrazovanje, duboko se ukorijenili u sve grane društva, policiju, tužilaštvo, sudove i sve institucije stavili pod svoju kontrolu. Vlada čiji je dio Socijalistička narodna partija pokazala je spremnost i rezultate u borbi protiv organizovanog kriminala i korupcije. Zato sada očekujemo da Tužilaštvo odlučno pokaže neselektivnost, kako bi se građanima napokon vratila vjera u institucije sistema, a što je najbitnije kako bi se priveli pravdi oni koji su prepoznati u SKY aplikaciji, bez odlaganja, odmah. Zato ih pozivamo da pokrenu postupak i preuzmu sve dalje aktivnosti koje zahtijeva istraga kako bi današnje svjedočenje prepiske dobilo pravni epilog“, naglasili su u saopštenju iz SNP Crne Gore.

Izvor: RTCG

Foto: SNP

NIKŠIĆ PROGNOZA