(FOTO) Sahrana u Moštanici kod Nikšića: I Đukanović na ispraćaju Brana Mićunovića

Zabranjeno preuzimanje fotografija bez dozvole redakcije RTNK

Branislav Brano Mićunović sahranjen je danas na mjesnom groblju u Moštanici kod Nikšića.

Njegovoj sahrani prisustvovao je veliki broj građana Nikšića i drugih gradova Crne Gore i regiona, ljudi iz političkog, kulturnog, sportskog miljea.

Na vječni počinak Brana Mićunovića ispratio je bivši predsjednik Crne Gore Milo Đukanović sa suprugom Lidijom i sinom Blažom.

Mićunovićevoj sahrani prisustvovali su bivši i sadašnji funkcioneri DPS-a.

Saučešće porodici na groblju u Moštanici izjavili su sadašnji predsjednik DPS-a Danijel Živković, šef poslaničkog kluba te partije Andrija Nikolić i portparol stranke Miloš Nikolić.

U ime bratstva Mićunović od Brana Mićunovića oprostio se prigodnim riječima nekadašnji ministar kulture u Vladi Crne Gore Branislav Mićunović.

„Branov odlazak je preteško saznanje. Branov odlazak svi doživljavamo kao veliki gubitak , zato što smo bili naviknuti na njegovu ljubav ,uzdani u njegovu pažnju i razboritu odlučnost,zato što je bio čovjek koji je znao i umio da drži datu riječ u porodici,bratstvu, među prijateljima koji se ne mogu izbrojati. Jeste, dobro znamo da je Brano bio posebnog kova i da je njegova pojava u svakoj prilici plijenila radošću,jednakom radošću u neposrednom susretu sa njim baš kao i na pogled iz najveće daljine.
Nije tu po srijedi samo jedna posebna persona ,snažna ličnost,hrabra i slobodna u svojim životnim stavovima i odlukama nego je Branovo biće bilo protkano velikodušnom predusretljivošću za čovjeka pored sebe. Imao je pola duše za sebe a pola za prijatelja. Umio je da ohrabri i podrži, da stane u zaštitu i pritekne u pomoć nevoljniku, bio mu on znan ili ne, ko god on bio…“, rekao je Mićunović.

Ali, istakao je on, uvijek je ostajao u sjenci tog dobrog djela.

„Držeći se pravila starog od kako je svijeta i vijeka, da izrazi zahvalnost za život koji mu je darovan. I slavio je Brano život, volio život, živio dišući punim plućima. Proživio je pet života u jednom. Najkraće bi se moglo reći Branov poseban kov karaktera sazdali su i dobroćudna priroda i tradicionalno crnogorsko vaspitanje koje je ponio iz kuće i instinkt pravičnosti koji je pomno kalio kroz životni put…“, naveo je Mićunović.

„Branio bih do poslednje kapi krvi svoju grudu, svoje pretke svoj narod. Bivao sam svuda ali nikad nijesam odlazio iz Crne Gore“, tako je govorio patriota Brano Mićunović kojeg danas ispraćamo na vječni počinak u zagrljaj roditelja Milivoja i Stane i sestre Lole.

Iskrenu i duboku zahvalnost porodica duguje kolektivu bolnice “ Kodra“ i Zoranu Ivanoviću, pažnju ljekara naših uvaženih dr Dragice i dr Dragog Perovića porodica Mićunović vazda će pamtiti. Kao i bratsku ruku pomoći Veselina Pejovića“, naglasio je u obraćanju Mićunović i zaključio:

„Počivaj u miru na Moštanici, počivaj u miru u tvojoj Crnoj Gori za koju si se viteški borio i ostavio amanet kako se voli, čuva i brani otadžbina. Da je vječna Crna Gora i spomen na Brana Mićunovića“.

„Tata volio bih samo da ti se zahvalim od mene i od tvoje šćeri Andree što si nas napravio ljudima kakvi jesmo. Nedostajaćeš nam zauvijek ali ćeš živjeti u našim srcima i mislima“, oproštajne su riječi sina Brana Mićunovića Đorđa.

Biljana Brašnjo

Foto: RTNK

6 komentara
Najviše glasova
Najnoviji Najstariji
Umetnuti fidbek
Vidi sve komentare

[…] – Saučešće porodici na groblju u Moštanici izjavili su sadašnji predsednik DPS-a Danijel Živković, šef poslaničkog kluba te partije Andrija Nikolić i portparol stranke Miloš Nikolić – naveo je portal rtnk.me […]

Da li je sahrani prisustvovala Jelena Karleuša?

[…] Srbija Danas/rtnk […]

[…] Kurir.rs/RTNK […]

[…] Kurir.rs/RTNK […]

[…] Bivši predsednik Crne Gore, Milo Đukanović je na sahranu došao u prisustvu supruge Lidije i sina Blaže, dok su pored njega prisustvovali i bivši i sadašnji funkcioneri Demokratske partije socijalista (DPS), prenosi “RTNK“. […]

NIKŠIĆ PROGNOZA