Provjeravaju kako su braća prerezala rešetke na sobama

Policija i tužilaštvo provjeravaju kako su turski državljani, braća E. i M. Sahiti, koji su smješteni u zasebnim sobama u Istražnom zatvoru, u poluotvorenom dijelu uspjeli da prerežu rešetke na sobama i umalo pobjegnu.

Prema pisanju Dana, pokušaj bjekstva spriječili su službenici spuškog zatvora.

Jedan od braće prerezao je rešetke na prozoru sobe, kako su se prethodno dogovorili, ali je drugi brat kasnio sa rezanjem rešetki i upravo to ih je koštalo slobode jer pritvorenik koji je odradio svoj posao nije pobjegao, već je odlučio da sačeka brata.

Kod jednog od braće, koja su pokušala bjekstvo, službenici zatvora pronašli su papir na kojem su bila imena dvojice njihovih sunarodnika koji se takođe nalaze u spuškom zatvoru.

Polcija i tužilaštvo ispituju zašto su Volkan Rečber i Binali Čamgoz, koji su uhapšeni po potjernicama Turske, a u toj zemlji ih traže zbog teških djela i slove za vođe kriminalnih grupa, bili na njihovom spisku.

Rečber je, kako navode tamošnji mediji, vođa kriminalne organizacije poznate kao Göl Gang. Članovi navodne kriminalne grupe Čamgoza u Turskoj su označeni kao učesnici u ubistvu Jovana Vukotića, koji je važio za vođu škaljarskog klana.

Prema pisanju Dana, braća Sahiti su prije oko mjesec uhapšena po potjernici koju su turski organi raspisali za njima. Bili su u karantinu iz zdravstvenih razloga.

Navodno, plan za bijeg iz zatvora otkriven je pošto je pritvorenik koji je uspio da prereže rešetke bratu poslao poruku preko jednog osuđenog lica. Tako se informacija i raširila među zatvorenicima i ubrzo je stigla i do službenika Kazneno-popravnog doma.

Volkan Rečber, vođa kriminalne organizacije poznate kao Göl Gang, koji je, prema navodima bezbjednosnih službi, stupio u oružane sukobe sa drugim kriminalnim organizacijama u Istanbulu, uhapšen je na podgoričkom aerodromu 30. jula prošle godine.

Turski državljanin Binali Čamgoz (39), šef kriminalne grupe Čamgoz uhapšen je početkom jula prošle godine u Podgorici po potjernici Interpola. Prilikom hapšenja, kod sebe je imao falsifikovani pasoš u kom je bilo upisano ime Mehmet Ali Bayhan, a pravi identitet je utvrđen komparacijom otisaka sa potjernice Interpola. Sa Čamgozom je uhapšeno još pet turskih državljana koje turska policija, takođe, potražuje.

Turske vlasti potražuju ga zbog krivičnih djela stvaranje kriminalne organizacije, kršenje zakona o vatrenom oružju, pokušaja ubistva i drugih krivičnih djela.

Deniza Čamgoza, koji je u ekstradicionom pritvoru u Spužu, turska policija je označila kao vođu jednog od najozloglašenijih mafijaških klanova, direktno odgovornog za više ubistava na teritoriji Turske.

Oktobra prošle godine turski istražitelji su otkrili da je mafijaški klan na čijem je čelu, prema njihovim informacijama, upravo Deniz Čamgoz osumnjičen za učešće u akciji likvidacije Jovana Vukotića.

U pozamašnom dosjeu Deniza Čamgoza su optužbe za ubistva, ranjavanje, otmicu, pritvor, iznudu i mučenje u Izmiru i okolini, zatim za nezakonitu naplatu čekova i obveznica…

Turske vlasti su, kako pišu tamošnji mediji, podnijele optužnice protiv 38 pripadnika Čamgozovog klana, koji se, osim dvije likvidacije, terete i za pokušaj ubistva zamjenika gradonačelnika opštine Cigli u Izmiru 2020. godine.

Prema objavama turskih medija, Čamgoz je navodno i podstrekač ubistva potpredsjednika izmirske AK partije Ahmeta Kurtuluša, a na teret njegovoj grupi se stavlja i ubistvo vođe jedne navijačke grupe.

Osim naručenih ubistava, ovaj mafijaški klan, prema turskim istražiteljima, već godinama učestvuje u međunarodnoj proizvodnji i trgovini narkotika.

Izvor: Pobjeda

Foto: Dan

Prijava
Obavijesti o
0 komentara
Umetnuti fidbek
Vidi sve komentare
NIKŠIĆ PROGNOZA