Pronađen „štek“ stan, motor i vozila koja su koristili osumnjičeni prilikom pripreme likvidacije u Budvi

Pripadnici budvanske policije su pronašli tzv. štek stan koji su koristila lica koja je policija 11. oktobra osujetila u namjeri pripreme likvidacije u Budvi, saopšteno je iz Uprave policije (UP)

Podsjećamo, policija je juče uhapsila državljanina Jermenije A.M. (34) zbog sumnje da je izvršio krivično djelo kriminalno udruživanje u sticaju sa krivičnom djelom nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija, dok je lice albanski državljanin P.X. (25) lišen slobode na graničnom prelazu Sukobin prilikom pokušaja da napusti Crnu Goru.

– Njemu se na teret stavljaju krivična djela kriminalno udruživanje u sticaju sa krivičnom djelom nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija, kao i krivično djelo falsifikovanje isprave. P.X. se lažno predstavio kao P.V., a kojom prilikom je priložio lažnu putnu ispravu Republike Grčke. P.X. je granicu sa Crnom Gorom pokušao da pređe kao pješak, a prilikom kontrole granična policija je od njega oduzela specijalni alat za otključavanje vozila, 4.350 eura i 500 dolara, falsifikovanu vozačku dozvolu i bankovnu karticu, kao i druge stvari – navodi se u saopštenju.

Iz policije je saopšteno da se treće lice, A.M. (31) državljanin Jermenije nalazi u bjekstvu i policija za njim intenzivno traga zbog sumnje da je zajedno sa gore pomenutim licima izvršio pomenuta krivična djela.

– Budvanska policija preduzima intenzivne aktivnosti na utvrđivanju svih okolnosti događaja, a do sada sprovedene aktivnosti su rezultirale lociranjem tzv. štek stana u naselju Buljarica, nakon čega je u saradnji sa državnim tužiocem u Osnovnom državnom tužilaštvu u Kotori, a po naredbi nadležnog sudije Osnovnog suda Kotor, izvršen pretres tog stana i drugih prostorija koje su koristila osumnjičena lica, a kojom prilikom su izuzeti predmeti i stvari koji će biti predmeti daljih vještačenja u Forenzičkom centru Uprave policije – stoji u saopštenju.

Takođe, pronađena su vozila i motor, za koja se sumnja da su korišćena prilikom pripreme izvršenja krivičnog djela.

– Kriminalistička policija Odjeljenja bezbjednosti Budva je, nakon niza sprovedenih aktivnosti locirali i hotele u Podgorici u kojima su prijavljena lica boravila, a gdje se trenutno u saradnji sa pripadnicima Odjeljenja bezbjednosti Podgorica vrše dalje provjere. Nakon izvršene analize listinga komunikacija, shodno naredbi nadležnog sudije, u toku su provjere eventualne povezanosti prijavljenih lica sa nekim licima iz Crne Gore ili drugih zemalja – istakli su iz UP.

Dodaju da je izuzet veliki broj video nadzora sa više lokacija, a takođe se vrše provjere privrednih subjekata koji se bave rent a car djelatnostima.

– Opsežne istražne aktivnosti koje se sprovode se ogledaju i u obavljanju informativnih razgovori sa operativno ineteresantnim licima, koja bi eventualno na neki način mogla biti povezan sa predmetnim događajem, kao eventualni saizvršioci, pomagači ili oštećeni, a kojom prilikom se vrše provjere alibija i svih drugih okolnosti od interesa za istragu. Uprava policije će o svim sprovedenim aktivnostima blagovremeno informisati javnost – zaključuje se u saopštenju policije.

Foto: Uprava policije

NIKŠIĆ PROGNOZA