„Presuda „podmazana“ mafijaškim parama, tužilaštvo na potezu“

Poslanik Nove srpske demokratije i saveza ZBCG Jovan Vučurović rekao je da je mafijaškim novcem ,“podmazana” i prvostepena presuda za lažni državni udar, i da tužilaštvo mora da reaguje.

„Prije svega, treba istaći da je čitava Crna Gora znala da se radi o montiranom, političkom procesu i obračunu sa DF i njegovim liderima. Jasno je i da su iza svega stajali vrh bivšeg režima, mafija i kriminalni krugovi iz SDT, sudova, policije i ANB. Kada isplivaju ovakvi dokazi, onda tužilaštvo mora da reaguje, jer sedam godina unistenog politickog i privatnog života ne može tek tako da se vrati Andriji Mandiću, Milanu Kneževiću, Mihailu Čađenoviću i drugima koji su se nalazili u pritvoru. Sada smo uvjereni i da je i prvostepena presuda „podmazana” na sličan način i da novčani gornji limit za prodaju takve presude nije postojao“, rekao je Vučurović.

Ovaj skandal, napominje, govori o potpunom potonuću crnogorskog pravosuđa i poslednji je trenutak da se stvari u pravosuđu što prije mijenjaju.

„I dalje u SDT, tužilaštvima, Višem sudu, Sudskom savjetu, sjede ljudi koji su odrađivali ovakve, prljave poslove za bivši režim. Naša koalicija je bila najopasniji protivnik mafije i bivšeg režima, i zato smo na ovakvom udaru od strane tih struktura, ali nijesu uspjeli da nas slome. I zbog toga, i zbog Crne Gore i njenih građana ostajemo dosledni borci protiv organizovanog kriminala i očekujemo da ta borba bude trijumf pravde i istine“, konstatovao je Vučurović u saopštenju. 

To je rekao komentarišući transkripte sa kriptovane Skaj aplikacije prema kojima su navodni pripadnici policijskog narko-kartela Petar Lazović i Ljubo Milović poručivali da ne može da nedostaje novca samo kako bi se potvrdila prvostepana presuda Višeg suda iz 2019. godine u slučaju „državni udar“.

Foto: RTCG

Prijava
Obavijesti o
0 komentara
Umetnuti fidbek
Vidi sve komentare
NIKŠIĆ PROGNOZA