Policajac uhapšen zbog zlostavljanja u Nikšiću

Policijski službenik Jovan Peković uhapšen je zbog zlostavljanja jedne osobe u Nikšiću, saopšteno je iz Uprave policije.

„Policija u Nikšiću je 12. aprila obaviještena od strane policijskog službenika Jovana Pekovića da mu je neophodno vozilo kako bi izvršio službenu radnju, lišenje slobode i privod jednog lica. Na lice mjesta upućena je interventna jedinica koja je u službene prostorije Odjeljenja bezbjednosti Nikšić dovela lice B.S. koji je zatražio ljekarski pregled, što mu je omogućeno, te je odveden u Medicinski centar Nikšić. Konstatovane su mu teške tjelesne povrede u vidu frakture tri rebra“, saopšteno je iz policije.

Sa navedenim je upoznat nadležni tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu u Nikšiću, po čijem nalogu su preduzete dalje mjere i radnje, prikupljanje obavještenja i utvrđivanje činjenica i okolnosti u odnosu na pomenuti događaj.

„Po izjavi B.S. povrede je zadobio kada ga je nakon kraće verbalne rasprave policijski službenik fizički napao, te oborio na asfaltnu podlogu, nakon čega mu je zadao još dva udarca u predjelu tijela. Preduzimajući aktivnosti iz svoje nadležnosti u cilju utvrđivanja svih okolnosti i činjenica i rasvjetljavanja događaja, policijski službenici su prikupili obavještenja od više svjedoka događaja, te izvršili izuzimanje i pregled nekoliko zapisa sa video nadzora“, dodaju iz policije.

Spisi predmeta su dostavljeni postupajućem tužiocu koji je kvalifikovao krivično djelo zlostavljanje u sticaju sa krivičnim djelom teška tjelesna povreda i naložila da se Peković uhapsi.

On je danas lišen slobode i uz krivičnu prijavu će biti priveden postupajućem tužiocu na dalju nadležnost.

„Neposredni rukovodilac će u odnosu na pomenutog policijskog službenika inicirati pokretanje disciplinskog postupka, te spise predmeta uputiti Odjeljenju za unutrašnju kontrolu policije“, zaključuju iz policije.

Izvor: Vijesti
Foto: Uprava policije

NIKŠIĆ PROGNOZA