Određeno zadržavanje državljanima Sjeverne Makedonije koji su osumnjičeni za prevaru

Osnovno državno tužilaštvo u Podgorici (ODT) donijelo je rješenje o zadržavanju tri državljanina Sjeverne Makedonije V.D. D.S. i F.D.

Oni se, piše u saopštenju ODT, sumnjiče da su počinili krivično djelo prevara.

„Pomenuto krivično djelo je učinjeno po prethodno razrađenom planu, pa je od oštećenog pribavljena protivpravna imovinska korist u iznosu od 1.500 eura“, kazali su iz ODT.

Uprava policije je saopštila da su osumnjičene uhapsili pripadnici podgoričke policije, u saradnji sa kolegama iz Bara.

„Sumnja se da su V.D., F.D. i D.S. ovo krivično djelo izvršili na način što su u više navrata prilazili građanima starije starosne dobi na ulici, na teritoriji više gradova u Crnoj Gori, i dovodili ih u zabludu iznošenjem određenih informacija, te im prodavali satove za znatno veće novčane iznose u odnosu na stvarnu vrijednost istih, uz uvjeravanje da je riječ o skupocjenim komadima. Tako su, primjera radi, 28. marta u Podgorici jednom licu prodali sat manje vrijednosti za iznos od 1.500 eura, a što su ponovili u više navrata u nekoliko gradova u Crnoj Gori“, saopštila je Uprava policije.

Policija je izvršila pretres stana i drugih prostorija koje koriste osumnjičeni na teritoriji Bara i tom prilikom je pronađen novac u iznosu od 3.370 eura, razni satovi, nakit, kao i garderoba koju su koristili. Od njih je oduzeto i vozilo marke Mercedes.

„Intenzivnim radom policije, oni su identifikovani, locirani i lišeni slobode, te policijski službenici nastavljaju rad na ovom predmetu u cilju utvrđivanja činjenica i okolnosti koje mogu ukazati na sumnju da su V.D., F.D. i D.S. ove nedozvoljene radnje sprovodili i u odnosu na još oštećenih lica. S tim u vezi, pozivamo građane koji sumnjaju da su u posljednjem periodu prevareni na ovaj način da se jave najbližoj policijskoj stanici i prijave događaj“, zaključuje se u saopštenju.

Foto: Vijesti

Prijava
Obavijesti o
0 komentara
Umetnuti fidbek
Vidi sve komentare
NIKŠIĆ PROGNOZA