Navijači Budućnosti večeras napuštaju Ankaru

Sedam navijača Budućnosti koji su uhapšeni u Ankari večeras u 22 časa trebalo bi da napuste kamp u kojem su zadržani i preko graničnog prelaza Ipsal na granici sa Grčkom da budu deportovani ka Crnoj Gori, saznaje TVCG nezvanično u Vladi.

Podsjećamo, sedam navijača Budućnosti Draško Mirković (33), Minja Mihailović (41), Marko Vujošević (26), Dragan Vujošević (23), Aleksandar Grbović (30), Filip Vukčević (33) i Igor Vukadinović (21) uhapšeni su prije dvije noći u Ankari.

Turska policija je propustila jedan kombi sa navijačima Budućnosti, a drugi, u kojima je bilo sedam pomenutih navijača su zaustavili.

Juče su se oglasili iz Ministarstva vanjskih poslova i kazali da su diplomatsko-konzularna predstavništva Crne Gore u Istanbulu i Ankari su po dobijanju ove informacije, stupila u kontakt sa nadležnim organima Republike Turske.

„Sedam lica koja su zadržana na granici sa Grčkom su, nakon intervencije naših DKP-a, a po okončanju procedura granične provjere, puštena da nastave put, dok je druga grupa zadržana u Centru za deportacije, zbog postojanja određenih sumnji turskih nadležnih organa u vezi sa pojedinim članovima navedene grupe“, navodi se u saopštenju MVP.

Foto: Envatoelements

NIKŠIĆ PROGNOZA