Medicinski tehničar napadnut tokom pružanja pomoći u Ulcinju

Ekipa jedinice Zavoda za hitnu medicinsku pomoć u Ulcinju fizički je napadnuta sinoć oko tri sata poslije ponoći, tokom pružanja hitne medicinske pomoći.

“Medicinski tehničar je tom prilikom povrijeđen i zadobio je otvorenu ranu na slijepoočnici. Transportovan je u Opštu bolnicu Bar i trenutno je na bolovanju”, saopšteno je iz Zavoda.

Direktor Zavoda za hitnu medicinsku pomoć Crne Gore Vuk Niković apeluje na građane da poštuju ljekare i medicinske tehničare.

“Napadi na zaposlene Zavoda za hitnu medicinsku pomoć učestali su u posljednje vrijeme. Apelujemo na građane da na dostojanstven način dolaze u hitnu medicinsku pomoć i da razumiju da od zdravstvenih radnika ne mogu očekivati da rade pod pritiskom i prijetnjama, a da ne govorimo o nanošenju teških tjelesnih povreda. Zakon je jasan – počiniteljima prijeti kazna od tri do pet godina zatvora. Zavod za hitnu medicinsku pomoć Crne Gore stoji uz svoje zaposlene. Insistiramo da MUP i tužilaštvo pod hitno procesuiraju počinioce”, saopštio je Niković.

Ističu da ljekari i medicinski tehničari Zavoda za hitnu medicinsku pomoć Crne Gore rade ozbiljan i odgovoran posao u cilju zaštite zdravlja građana i neprihvatljiva je svaka vrsta napada na njih.

foto:RTCG

NIKŠIĆ PROGNOZA