Krivična zbog eksploatacije šljunka iz korita Tare u Mojkovcu

Policijski službenici Odjeljenja bezbjednosti Mojkovac podnijeli su krivičnu prijavu protiv R.B. (63) koji se sumnjiči za krivično djelo krađa žaštićenog prirodnog dobra. Naime, pripadnici mojkovačke policije su 28. marta u prijepodnevnim časovima zatekli R.B. sa svojim radnim mašinama u koritu rijeke Tare u mjestu Gornja polja u opštini Mojkovac.

„Utvrđeno je da je R.B. vršio eksploataciju pjeskovitog materijala, te je sa događajem upoznat tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu u Bijelom Polju koji je kvalifikovao krivično djelo. Apelujemo na građane da ne devastiraju korito rijeke Tare, uz napomenu da je na snazi Odluka Vlade Crne Gore o moratorijumu – zabrani dalje eksploatacije šljunka i pijeska iz riječnih korita. Ova odluka je, između ostalog, rezultat potrebe da regulacioni planovi i koncesioni akti koji iz njih proističu obezbijede eksploataciju u svrhu regulacije vodotoka i garantuju obezbjeđenje javnog interesa, kao i potrebe revitalizacije stanja životne sredine u riječnim koritima, zaštite, očuvanja biodiverziteta, a posebno ribljih staništa, ribljeg fonda i kvaliteta voda“, navode u saopštenju policije.

Službenici Odjeljenja bezbjednosti Mojkovac će, kako dodaju, u cilju suzbijanja pojava koje imaju negativne ekološke i ekonomske posljedice i u narednom periodu sprovoditi intenzivne aktivnosti iz svoje nadležnosti.

Foto: TVCG

Prijava
Obavijesti o
0 komentara
Umetnuti fidbek
Vidi sve komentare
NIKŠIĆ PROGNOZA