Jovanović: SDT da zatraži podatke iz „gluve sobe“ Skupštine

Spisi tužilaštva u predmetu protiv Mila Božovića nijesu dostupni ni odbrani ni javnosti, rekao je Božovićev advokat Miroje Jovanović. On je povodom medijskih izvještaja o spisima tužilašta u vezi sa komunikacijama Božovića kazao da se radi o tvrdnji tužilaštva u postupku predlaganja pritvora.

„A te tvrdnje su bez dokaza su stare više od mjesec dana. Te tvrdnje smo još tada, dakle blagovremeno osporili, i to sasvim dokumentovano, da ne kažem „nacrtali smo“ neosnovanost istih. U ustavnoj žalbi koja je podnijeta 24. aprila 2023. godine, te u svojim podnescima od 19. i 20. aprila, kao i u onim od 9. i 10. maja, odbrana Božovića je bila ta koja je dostavljala i predlagala dokaze. Riječju, radili smo ono što po zakonu nismo dužni – dokazivali smo nevinost Božovića“, kaže Jovanović. 

Kako je rekao, u spisu se trenutno vjerovatno nalazi „više naših dokaza i podnesaka, transkripata i akata, nego što ih je pribavilo tužilaštvo“.

„I na kraju poruka za SDT – umjesto što zbunjujete medije plasiranjem starih recikliranih predloga, bolje da se obratite Skupštini Crne Gore i zatražite podatke iz tzv. „gluve sobe“. Tamo su spisi kojih se tužilaštvo plaši, pa bi bilo dobro da najprije odgovore medijima zašto ih nijesu uzeli i procesuirali, a što predlažemo od prvog dana. Do tada naravno ne sjedimo skrštenih ruku, već radimo vještačenja i pribavljamo dokaze o montaži, koji će u skladu sa zakonom biti prezentovani odgovarajućim institucijama, a tek nakon toga i medijima“, kazao je Jovanović. 

Izvor: RTCG

Foto: Adria

NIKŠIĆ PROGNOZA