Državljanin Turske optužen za pokušaj ubistva djevojke u Podgorici

Više državno tužilaštvo podiglo je optužnicu protiv turskog državljanina, E.K. (23), koji je uhapšen u novembru prošle godine zbog sumnje da je u Podgorici pokušao da ubije bivšu djevojku.

Prema navodima optužnice, turski državljanin je 22. novembra 2023. godine, oko 2 časa poslije ponoći, u iznajmljenom stanu u Podgorici, nakon kraće rasprave, preko glave djevojke, dok je ležala na krevetu, prebacio jorgan i krenuo da je guši.

Kada je djevojka uspjela da izvuče glavu, on je, kako se navodi u optužnici, krenuo da je udara i opet je prebacio jorgan preko njene glave, te krenuo da je guši.

Djevojka je opet uspjela da se izvuče, ali je turski državljanin, kako se navodi, stavio ruke na njen nos i usta, pokušavajući da je tako uguši.

“Potom je snažno uhvatio za kosu, te je tako držeći, savio do poda i njenom glavom udario o pod više puta, da bi zatim, dok je oštećena sjedjela na podu, uzeo kuhinjski nož, prišao joj sa strane i nožem je ubo u obje butine, grudni koš”, navodi se u optužnici.

Djevojka je, kako se dalje navodi, uspjela da nož izvuče iz tijela i baci ga ispod garniture.

Kako je policija ranije saopštila, oni su te noći dobili više telefonskih prijava građana da sa terase stana u zgradi u Podgorici, ženska osoba traži pomoć. Kada su došli na lice mjesta, policajci su je zatekli sa vidnim povredama u predjelu glave i tijela i tragove krvi u stanu.

Foto: RTCG

NIKŠIĆ PROGNOZA