Bijelo Polje: Tokom sezone kontrolisano 30 bezbjednosno interesantnih osoba

Stanje bezbjednosti na teritoriji Bijelog Polja tokom sezone je veoma povoljno, i pored velikog prisustva građana koji borave na teritoriji ove opštine, saopšteno je iz Uprave policije.

“Od početka turističke sezone službenici bjelopoljske policije su sproveli aktivnosti na pronalasku oružja u ilegalnom posjedu, koje su rezultirale oduzimanjem pet komada vatrenog oružja, dva gasna pištolja i 71 komad municije različite vrste i kalibra. U okviru preventivne kampanje „Poštuj život – vrati oružje“ policiji su građani dobrovoljno predali četiri komada vatrenog oružja, 180 komada municije, kratez, tromblonska mina i tri ručne bombe”, navodi policija.

Kada je riječ o bezbjednosti u saobraćaju, saobraćajna policija je na području Bijelog Polja izdala 1.581 nalog za plaćanje novčane kazne i podnijela 98 prekršajnih prijava.

“Policija je uhapsila 30 vozača koji su upravljali vozilima pod dejstvom alkohola”, dodaje se u saopštenju.

Od početka sezone policija je u Bijelom Polju obezbijeđivala 34 javna skupa i javne priredbe, na kojima je prisustvovalo oko 10.000 građana, a isti su, ističu, protekli bez ijednog incidenta.

“Na osnovu bezbjedonosne procjene sprovode se akcije „Racija“ i „Tragač“, u okviru kojih je od početka sezone kontrolisano 30 bezbjednosno interesantnih lica i izvršen pregled 93 vozila. U ovom periodu je za 10 lica raspisana lokalna potraga od strane nadležnih sudova”, navodi policija.

Foto: CdM

NIKŠIĆ PROGNOZA