Abazović: Rješenje ubistva Jovanovića imalo bi ogromnu političku implikaciju

Predsjednik Vlade Crne Gore Dritan Abazović kazao je da nema pune slobode medija i vladavine prava dok se ne riješi ubistvo Duška Jovanovića, te da to ostaje velika omča oko vrata svake Vlade.

On je tokom današnjeg predstavljanja rezultata rada tokom prethodne godine, kazao da ova Vlada da ima mnogo veću volju da se riješi to pitanje, ali to ne može da uradi ona već je to posao tužilaštva.

„Nadam se da će novi tužilac bti efikasniji. Nadam se da će biti saslušane osobe koje treba da budu saslušane, a nijesu u prethodnom periodu. Stojim pri stavu, ako budu željeli to da riješe da svjedoke ne mogu da traže u crnogorskoj filharmoniji već među ljudima koji dobro poznaju te koji su počinili zločine“, rekao je Abazović.

Kazao je da rješenje tog slučaja ne bi samo značilo da dobijemo ime onoga ko je izvršio taj zločin.

„Za svaku Vladu Crne Gore je velika omča oko vrata neriješeno pitanje ubistva Duška Jovanovića. Nema slobode medija ni vladavine prava dok se to pitanje ne riješi. Rješenje tog slučaja imalo bi ogromnu političku implikaciju u državi“, rekao je premijer.

Kako je istakao, ANB, tužilaštvo i sudovi su učinili sve da dokazi nestanu i da ljudi ne budu dostupni pravdi. Smatra da nadležni treba da sačine službenu zabilješku, a ne on.

„Demotivišu ljude koji mogu dati neke značajne informacije, to sam objasnio u gluvoj sobi.Postoji šansa da se ovo riješi“, poručio je premijer.

NIKŠIĆ PROGNOZA