Čestitka LP povodom Dana Evrope: CG utemeljena na evropskim i antifašističkim vrijednostima

Povodom 9. maja Dana Evrope i pobjede nad fašizmom upućujem srdačne čestitke svim građanima i građankama Crne Gore, države čija su dva najsnažnija temelja upravo evropske i antifašističke vrijednosti, kazao je predsjednik Liberalne partije Andrija Popović.

Crna Gora sa vjekovnom tradicijom slobode i bratstva među svim različitostima koje su naše najveće bogatstvo, u svakom je vremenu znala snažno da odbrani otvoreno društvo u kojem ima mjesta za sve, kazao je Popović.

– Velike žrtve naših ljudi položene u borbama protiv zla i mržnje obavezuju nas i sve generacije da se čvrsto držimo takvih ideja, poštujući slavnu tradiciju predaka i gradeći bolje društvo za budućnost novih generacija – dodaje se.

Navodi da je Ujedinjena Evropa koncept koji je donio decenije mira na našem kontinentu ali i najveće blagostanje, napredak i dostojanstven život čovjeka svim nacijama Evrope.

– Zato ne odustajemo od promovisanja i usvajnja evropskih vrijednosti i punopravnog članstva Crne Gore u porodicu evropskih naroda EU – kazao je Popović.

Zlo fašizma, ekstremizma i mržnje nikad ne spava, pa je naše budnost u svakom vremenu važna, da na vrijeme prepoznamo takve pogubne pojave, jasno ukazujemo na njih i otvoreno im se suprotstavljamo. Uvijek ćemo biti nepokolebljivi borci na takvom putu Crne Gore i njenih građana, poručio je u saopštenju.

Foto: Liberalna partija

NIKŠIĆ PROGNOZA