U Pljevljima oduzeto sedam komada oružja

Policijski službenici Odjeljenja bezbjednosti Pljevlja su, podsjećanja radi, 27. decembra 2023. godine podnijeli krivičnu prijavu protiv načelnika Područne jedinice filijale za upravne poslove, državljanstva i strance Pljevlja, Ministarstva unutrašnjih poslova M.B. (68) koji se sumnjiči za krivično djelo zloupotreba službenog položaja, saopšteno je iz Uprave policije.

„U toku daljih aktivnosti i rada na ovom predmetu policijski službenici pljevaljske policije su inicirali pokretanje upravnog postupka u cilju oduzimanja vatrenog oružja za koje je osumnjičeni, suprotno čl.13 Zakona o oružju, izdao odobrenje o nabavci oružja. Tako je od dva operativno interesantna lica oduzeto ukupno sedam komada oružja“, navode iz policije.

Dodaje se da je od D.D. (40) iz Pljevalja oduzeto poluautomatsko ili repetirajuće kratkocijevno oružje marke „CZ SHADOW2“, kalibra 9 mm, poluautomatsko ili repetirajuće kratkocijevno oružje marke „GLOCK 43X“, kalibra 9 mm, repetirajuće dugocijevno vatreno oružje „CZ BREN2MS“, lovačko i sportsko dugocijevno oružje marke „BROWING BAR“, lovačko i sportsko poluautomatsko oružje marke „BENELLI RAFFAELLO“ i dugocijevno oružje za jedinačnu paljbu sa jednom ili više glatkih cijevi, marke „ZASTAVA ARMS M-75“.

Od D.D. (55) iz Pljevalja policija je oduzela pušku marke „BERETA A400 XTREME UNICO“.

Aktivnosti policijskih službenika na otkrivanju i procesuiranju svih slučajeva nezakonitih radnji u vezi sa izdavanjem odobrenja za nabavku oružja licima koja ne ispunjavaju zakonom predviđene uslove će i u narednom periodu biti jedan od prioriteta u radu.

Foto: Uprava policije

Prijava
Obavijesti o
0 komentara
Umetnuti fidbek
Vidi sve komentare
NIKŠIĆ PROGNOZA

Table of Contents