Odović: Postupićemo po odluci suda, nema rušenja dok je privremena zabrana na snazi

Ministar prostornog planiranja, urbanizma i državne imovine Janko Odović poručio je da će njegov resor postupiti po odluci Osnovnog suda i neće nastaviti rušenje Lamele C u podgoričkom naselju Zabjelo, sve dok privremene mjera zabrane rušenja bude na snazi.

Odović je Televiziji Vijesti rekao da je odluka suda očekivana, ali i da je resor kojim rukovodi do sada samo sprovodilo zakon i postupao po posljednjem pravosnažnom rješenju o rušenju Lamele C.

“Nakon što je Osnovni sud donio privremenu mjeru, mi ćemo i dalje biti poštovaoci pravne države i vladavine prava, postupiti po odluci suda i stati sa svim radnjama koje mogu ugroziti imovinu ljudi koji su podnijeli tužbu, odnosno nećemo nastavljati rušenje Lamele C, dok privremena mjera bude na snazi“, rekao je ministar.

Odović kaže da je sud procijenio da bi u slučaju rušenja moglo da dođe do nenadoknadive štete.

“Ministarstvo je saglasno da je privremena mjera pravi odgovor na postojeće stanje, dok sud meritorno ne odluči o tome da li Ministarstvo treba da ruši ono što je nelegalno sagrađeno, bez obzira na vlasnika, odnosno držaoca, ili korisnika određene nepokretnosti, ili će kupovina nelegalnog objekta taj objekat zaštititi i legalizovati”, zaključio je Odović.

Foto: Vijesti/Savo Prelević

NIKŠIĆ PROGNOZA