„Odbijanje žalbe Montenegro petrola potvrda ispravnosti odluka 43. Vlade“

Odbijanje žalbe Montenegro petrola od strane Ministarstva turizma, ekologije, održivog razvoja i razvoja sjevera, potvrda je ispravnosti odluka i aktivnosti koje je 43. Vlada preuzela na suzbijanju eksploatacije šljunka u koritu rijeke Morače, saopštila je politička direktorka GP URA Ana Novaković Đurović.

Ona je dodala da je ova građevinska firma decenijama eksploatacijom šljunka devastirala korito rijeke Morače i umanjivala izdašnost vodoizvorišta Bolje sestre, a istovremeno takvim nelegalnim aktivnostima sticala milionske prihode.

„43. Vlada je odlučno pokrenula aktivnosti na suzbijanju eksploatacije, donijela odluku o rušenju nelegalnih objekata i na taj način direktno povećala izdašnost vodoizvorišta za gotovo pet puta i omogućila uredno vodosnabdijevanje na crnogoroskom primorju prošle godine. Takođe, otpočeli smo i aktivnosti na saniranju korita rijeke Morače u saradnji sa Regionalnim vodovodom“, poručila je Novaković Đurović.

Ona vjeruje da će i dalji tok postupka u vezi sa firmom Montenegro petrol takođe potvrditi da su u mandatu 43. Vlade radili u javnom interesu i pokrenuli najvažnije procese u ovoj oblasti, koje sada, kako dodaje, treba samo da nastavi i 44. Vlada.

„Jedini pravedan ishod ovog postupka bio bi da se od nelegalnog eksploatatora naplati pričinjena šteta od strane države“, zaključuje Novaković Đurović.

Foto: GP URA

Prijava
Obavijesti o
0 komentara
Umetnuti fidbek
Vidi sve komentare
NIKŠIĆ PROGNOZA

Table of Contents