Krivična prijava protiv Pljevljaka, pronađeno oružje i municija

Policijski službenici Regionalnog centra bezbjednosti “Zapad” u kontinuitetu sprovode pojačane planske aktivnosti usmjerene na pronalazak vatrenog oružja, municije i eksplozivnih materija u ilegalnom posjedu, sa ciljem otkrivanja izvršilaca krivičnih djela, kao i sprečavanja izvršenja krivičnih djela i prekršaja, saopšteno je iz Uprave policije.

„Sprovodeći navedene aktivnosti policijski službenici Odjeljenja bezbjednosti Pljevlja su, na osnovu operativnih saznanja, a postupajući po naredbi istražnog sudije Osnovnog suda u Pljevljima, izvršili pretres kuće i drugih prostorija koje koristi lice Š.B. (57) iz Pljevalja, kojom prilikom su pronašli oružje i municiju u ilegalnom posjedu“, navodi se u saopštenju.

Kako se dalje ističe oduzeta je poluautomatska puška marke “Zastava”, kalibra 7,62 mm, lovačka puška marke “IJ 26 E”, 46 komada municije kalibra 7,62 mm za poluautomatsku pušku, 42 komada municije kalibra 12 mm za lovačku pušku, kao i 71 komad pištoljske municije kalibra 7,62 mm.

Po nalogu državnog tužioca Osnovnog državnog tužilaštva u Pljevima, koji je obavješten o događaju protiv Š.B. je podnesena krivična prijava zbog sumnje da je izvršio krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija.

NIKŠIĆ PROGNOZA