Direktor ‘Ribnikara’ pisao roditeljima: Pokrenute procedure, na raspolaganju stručna podrška

V.d. direktora beogradske osnovne škole „Vladislav Ribnikar“ Ljubomir Pejović uputio je danas poruku roditeljima đaka, nakon što je u rancu jednog od učenika 8. razreda pronađen nož, u kojoj je naveo da je i đacima i njihovim roditeljima na raspolaganju stručna podrška, ukoliko im je potrebna.

„Danas se u školi dogodila situacija koja nas je sve uznemirila zbog pronalaska predmeta, od strane ministarstva unutrašnjih poslova (MUP), u rancu jednog učenika“, naveo je Pejović u poruci, koju je prenio portal N1.

V.d. direktora škole je dodao da Tim za zaštitu od diskriminacije, nasilja, zlostavljanja i zanemarivanja postupa po propisanim procedurama, uključujući aktivaciju hitnih mjera koje organizuju nadležne institucije – ministarstvo prosvete, Institut za mentalno zdravlje, MUP, Centar za socijalni rad i Društvo psihologa Srbije.

On je naveo i to da je škola u stalnom kontaktu sa ministarstvom prosvjete, ali i da su sve stručne službe na raspolaganju i đacima i njihovim roditeljima.

„Sve navedene institucije kao i naša stručna služba stoje vam na raspolaganju ukoliko je vama i vašem djetetu potrebna podrška. Ukoliko primijetite da je vašem djetetu potrebna dodatna podrška možete se javiti u sljedeće institucije: Institut za mentalno zdravlje, KBC ‘Dr Dragiša Mišović’, Klinika za neurologiju i psihijatriju za djecu i omladinu (koja je dežurna 24 sata ovog vikenda)“, naveo je Pejović.

MUP Srbije potvrdio je ranije danas da je kod jednog učenika OŠ „Vladislav Ribnikar“ danas pronađen nož, i dodao da niko nije povrijeđen, niti je taj učenik ikome prijetio.

Nakon što je danas oko 10.35 časova školskom policajcu OŠ „Vladislav Ribnikar“ u Beogradu prijavljeno da učenik osmog razreda ima nož u rancu, isti učenik je odmah pronađen i doveden kod direktora navedene škole, saopšteno je iz MUP-a.

Za nož koji je pronađen u njegovom rancu, učenik je, kako dodaju iz MUP-a, rekao da nije njegov.

U školi „Vladislav Ribnikar“ 3. maja prošle godine dogodilo se masovno ubistvo, kada je tada 13-godišnjak ubio devet učenika i radnika obezbjeđenja.

Foto: Ilustracija

NIKŠIĆ PROGNOZA