Dajković o odlaganju popisa: Branićemo svim sredstvima srpsko ime i prezime

Predsjednik Slobodne Crne Gore Vladislav Dajković komentarisao je odluku mandatara Milojka Spajića da odloži Popis stanovništva u Crnoj Gori. 

– Neprijatno sam iznenađen informacijom da će budući Premijer Crne Gore Milojko Spajić da odloži Popis stanovništva u prvim satima svog mandata. To vidim kao povlađivanje željama i interesima antisrpskih elemenata u Crnoj Gori, na čelu sa Milom Đukanovićem. Popis je trebao da se održi prije pune tri godine, pa ne vidim apsolutno nikakav zdrav razlog da se ponovo odloži, osim da se zaustavi porast broja Srba i Srpkinja u Crnoj Gori.  Novi datum, zakazan u sred novogodišnjih praznika, vidim kao nekorektnu namjeru, jer se očigledno čeka priliv građana iz dijaspore koji bi iskrivili realnu sliku stanja na terenu – naveo je on.

On dodaje da je Njegoš rekao: “Strah životu kalja obraz često”.

-Ali vjerujte na riječ da ovoliki strah od Srba u Crnoj Gori nije zabilježen u modernoj istoriji naše države – čak ni u vremenu kad je Milo Đukanović bio Srbin. Bilo kako bilo: Mi smo spremni i branićemo svim sredstvima srpsko ime i prezime u Crnoj Gori –  Zaključio je Dajković. 

Foto: Slobodna Crna Gora

NIKŠIĆ PROGNOZA