Zahuktava se izborna trka: Razlika između Bajdena i Trampa samo jedan odsto

Rezultati američkih izbornih anketa u predsjedničkoj trci pokazuju malu razliku između bivšeg predsjednika Donalda Trumpa i trenutnog Džoa Bajdena, prema posljednjem anketnom prosjeku RealClearPolitics.

Trump ima prednost od samo jedan odsto nad Bidenom, odnosno 46,5 odsto naprema 45,5 odsto koliko je dobio Biden. Posljednji put su bili tako blizu 12. januara ove godine, piše Forbes.

Biden je popravio rezultat u nedavnim anketama, imao je blago vodstvo u anketi Quinnipiac ove sedmice, a mjesečna anketa Bloomberga/Morning Consult je pokazala da je Biden ojačao u šest “swing” država, izjednačio je rezultat u Michigenu i Pennsylvaniji, i ostvari blagu prednosti u Wisconsinu.

Najmanje osam nacionalnih istraživanja sprovedenih u martu pokazuje da Biden vodi protiv Trumpa, uključujući anketu Mainstreet Research/Florida Atlantic University i istraživanje Reuters/Ipsos. Ipak, Trump vodi u većini anketa sprovedenih ovog mjeseca.

Trumpova portparolka Karoline Leavitt kazala je u izjavi za USA Today da postoji više od 100 anketa koje pokazuju da Trump pobjeđuje Bidena.

“Uključujući nedavne ankete koje ga vode u svim ključnim državama na bojnom polju i dvostruko pobjeđuju nezavisne cifre”, rekla je ona.

Foto: elements.envato

Prijava
Obavijesti o
0 komentara
Umetnuti fidbek
Vidi sve komentare
NIKŠIĆ PROGNOZA