(VIDEO) Zaglavio se u koloni pa sve počastio pršutom

Nevjerovatan prizor snimljen je u gužvi na autoputu – mladić je izvadio pršut, sjekao i dijelio kriške putnicima koji su bili zaglavljeni u koloni.

Saverio Santareli (25) osigurao je sebi medijsku slavu u Italiji, gotovo slučajno. U petak, dan pošto je u Parmi stekao diplomu na Almi, međunarodnoj školi italijanske kuhinje, krenuo je kući.

Međutim, dogodilo mu se da je zapeo nekoliko sati nepomičan u koloni, jer je neki ekspert, vozeći kamion s cementnim blokovima, iskrenuo i vozilo i teret preko sve tri trake.

A onda treba čekati dok policija dođe, pa dok snimi, pa dok sve to bude počišćeno sa puta i saobraćaj opet bude uspostavljen. I tako koji sat.

Nakon par sati strpljivog čekanja, mladić se dosjetio da su u koloni Italijani. A ključan je element italijanske kulture da se od jutra razmišlja pa i raspravlja šta jesti, pa je Santareli iz automobila izvadio i na betonski “most” koji dijeli trake stavio pršut, koji je prethodno nosio kao ispitno gradivo.

Dohvatio je i nož i počeo da siječe kriške pršuta, pa ih zatim nudi i onima ispred, i onima iza, da ih utješi zbog neočekivanog zastoja.

Za razliku od putnika u automobilima, koji u zastoju ipak izlaze iz vozila, barem da bi vidjeli pomjera li se kolona, putnici u autobusima ne smiju ni nos da pomole. Pa je Santareli stigao kao nagrada s neba đačkoj ekskurziji, koju je takođe počastio kriškama pršuta, piše Jutarnji list.

On je kasnije najavio da će kružiti Italijom, rezati pršut, častiti njime namjernike, pozivajući ih da prate njegove društvene kanale gdje prenosi svoja iskustva.


Video: TikTok/viaggiatorinati
NIKŠIĆ PROGNOZA

Table of Contents