Uhapšeno još pet hrvatskih huligana, probali da pobjegnu brodom

Grčki mediji javljaju da je policija tokom noći uhapsila još petoricu hrvatskih huligana, koji su pokušali da se ukrcaju na brod za Italiji, tvrdi ERT, ali uhvaćeni su i odvedeni u policijsku stanicu gdje su ispitani, a zatim prebačeni u Atinu.

Podsjećamo, u noći s ponedjeljka na utorak u Atini je u huliganskim neredima ubijen navijač AEK-a. U divljanjima su učestvovali Bad Blu Bojsi i grčki huligani uoči utakmice trećeg kvalifikacionog pretkola Lige šampiona između AEK-a i Dinama, koja je trebalo da se odigra u utorak od 20:45.

Policija je u utorak uveče spriječila mogući novi incident, objavio je grčki To Vima.

Tamošnja policija navodno je zaustavila nekoliko osoba s tri automobila i dva motora, koje su, krećući se gradom, ispitivale „kojoj grupi pripadaš“, vjerovatno tražeći pripadnike određene navijačke grupe. Policija im je oko 23:30 oduzela baklje, palice i ostalo. Privedeno je 16 osoba.

U Atini se danas igra utakmica između Panatanaikosa i Marseja u kvalifikacijama za Ligu šampiona koja je takođe proglašena utakmicom visokog rizika i gostujućim navijačima zabranjen je dolazak. Podsjetimo, navijači Panathanaikosa, Gate 13, učestvovali su s Bojsima u tuči protiv AEK-ovih navijača.

Dodatnu opasnost predstavlja činjenica da su navijači Marseja u prijateljskim odnosima s navijačima AEK-a i Grci strahuju od potencijalne osvete koja bi bila upućena navijačima Panathanaikosa. Neki grčki mediji spominju i da policija ima dojavu o potencijalnom dolasku navijača Livorna.

Navijači AEK-a, Marseja i Livorna čine takozvanu „antifašističku koaliciju“ i jedna su od malobrojnih ljevičarskih navijačkih grupa.

Foto: Reuters

Pročitajte još:

NIKŠIĆ PROGNOZA