Španska specijalna jedinica hapsi i aktere obračuna kotorskih klanova

Španska specijalna policijska jedinica, osnovana 2019. godine, za istraživanje narko-ratova, posebno na jugu zemlje, uhapsila je do sada 50 ljudi i riješila 18 slučajeva, uključujući sukobe dva crnogorska klana – kavačkog i škaljarskog.

U tekstu španskog „El Paisa“ navodi se, između ostalog, da je upravo rat Kavčana i Škaljaraca „ostavio krvavi trag smrti širom Evrope“.

„Ubice koje smo uhapsili su zapravo dio jedne od najsofisticiranijih kriminalnih organizacija na koje smo naišli“, rekao je jedan od policajaca uključenih u operaciju.

Specijalna jedinica je, navodi se, uhapsila 49 osoba iz različitih zemalja, što odražava različite kriminalne grupe koje djeluju i na jugu Španije.

„Ovih dana, kriminalci bi zaista trebali dvaput da razmisle prije nego što djeluju. Uvijek postoji neko ko misli da može da se izvuče, ali vjerujte mi, uhvatićemo ih“, upozorava policajac, koji kaže da njihov posao nije završen sve dok sudija ne donese osuđujuću presudu..

Problem je, dodaje se u tekstu, u sporom sudskom procesu. Od njihovih 18 slučajeva, samo jedan je do sada stigao do suđenja. U tom konkretnom slučaju radilo se o bugarskom državljaninu koji je osuđen za ubistvo sunarodnika.

Foto: El Pais/screenshot

Pročitajte još:

NIKŠIĆ PROGNOZA