Roj pčela napao ženu tokom fotografisanja, zadobila 75 uboda

Roj pčela napao je ženu tokom porodičnog fotografisanja u Arizoni. Brzom reakcijom uspjela je da spasi djecu od uboda, zatvoriviši ih u automobil. Zadobila je 75 uboda. Vatrogasci su na Fejsbuku objavili savjete za sve koji se nađu u takvoj situaciji.

Vatrogasna i medicinska uprava Arizone saopštila je da su vatrogasci izašli na teren jer im je javljeno da je roj pčela napao majku i njeno dvoje djece.

Majka je spasila djecu tako što ih je smjestila u automobil, zbog čega je ona pretrpjela najveći broj uboda, napisali su vatrogasci na Fejsbuku.

„Njena brza reakcija spasila je djecu od uboda“, saopštila je Vatrogasna i medicinska uprava Arizone, dodajući da je žena prevezena u bolnicu sa više od 75 uboda, ali da se oporavila.

Vatrogasci su koristili pjenu kako bi umirili pčele, a dali su i savjete javnosti kako da se ponašaju ako ih pčele napadnu:

„Trčite po pravoj liniji, pokrijte lice i idite u sklonište. Nikada nemojte ulaziti u vodu ili pokušavati da se borite sa pčelama“, napisali su zvaničnici.

Izvor: RTS

Foto: Ilustracija/Pixabay

NIKŠIĆ PROGNOZA