Prigožinova prva poruka od 26. juna: Očekujem dalje pobjede na frontu

Osnivač „Vagnera“ Jevgenij Prigožin je u svojoj prvoj poruci od 26. juna rekao da očekuje „dalje pobjede na frontu“, ne iznoseći detalje, prenosi N1.

Poruka je objavljena na Telegram kanalu Siva zona, povezanom sa privatnom plaćeničkom grupom „Vagner“, prenosi Kijev independent.

„I mislim da smo uspjeli u velikom dijelu“, dodao je Prigožin.

Iz poruke se ne može zaključiti kada je video snimljen, niti je osnivač Vagnera naveo gdje se trenutno nalazi, o čemu se nagađa i priča od okončanja njegove pobune protiv ruskog vojnog vrha 24. juna.

Prigožin je 23. juna pokrenuo „marš za pravdu“ protiv ruskih vojnih lidera nakon što je ruska vojska navodno gađala Vagnerove trupe u Ukrajini.

Njegovi plaćenici su zauzeli Rostov i marširali 200 kilometara do Moskve, da bi naglo prekinuli pobunu za manje od 24 sata nakon početka.

Kao rezultat sporazuma između Vagnerovog lidera i Kremlja, Prigožinu i njegovim vojnicima je dozvoljeno da odu u Bjelorusiju kako bi izbjegli progon.

Bjeloruski predsjednik Aleksandar Lukašenko saopštio je da je Prigožin 27. juna stigao u tu zemlju. Međutim, još nema vizuelnih ili drugih potvrda o tome gdje se šef Vagnera nalazi.

Izvor: N1

Foto: Reuters

NIKŠIĆ PROGNOZA