Preminuo turski političar: Tokom proslave izborne pobjede pao s balkona

Zamjenik šefa ogranka opozicione Republikanske narodne partije Mehmet Palaz poginuo je usljed urušavanja balkona tokom proslave izborne pobjede. Prema pisanju lista Milliyet, on je preminuo u bolnici od zadobijenih povreda.

Dan ranije se saznalo da je na izborima u okrugu Tavak pobijedio član Republikanske narodne partije Kadir Tatik. Njegove pristalice slavile su pobjedu na ulici ispred zgrade stranke.

Kako navodi Milliyet, kada su se neki ljudi popeli na drugi sprat zgrade, jedan od balkona se srušio. Usljed toga, osam osoba je povrijeđeno, od kojih troje u teškom stanju.

Kada se balkon srušio, Mehmet Palaz je povrijedio glavu. Hospitalizovan je u gradskoj bolnici u Pamukkaleu. Umro je 1. aprila.

Lokalni izbori u Turskoj održani su 31. marta. U mnogim velikim gradovima, uključujući Ankaru i Istanbul, predstavnici opozicije osvojili su većinu.

Sveukupno, izlaznost zemlje bila je skoro 77 posto. Turski predsjednik Recep Tayyip Erdogan priznao je poraz svoje stranke i prije prebrojavanja glasova i nazvao izbore „početkom prekretnice“.

Foto: elements.envato

Prijava
Obavijesti o
0 komentara
Umetnuti fidbek
Vidi sve komentare
NIKŠIĆ PROGNOZA