Poslije eksplozije bombe kod Ministarstva rada Grčke uhapšena četvorica

Grčka policija je danas saopštila da je uhapsila četiri osobe zbog posjedovanja eksploziva, a u vezi sa eksplozijom ispred Ministarstva rada u centru Atine od prije sedam dana.

Bomba koja je eksplodirala u zoru 3. februara ne izazivajući žrtve, bila je u rancu okačenom na kapiju ispred ministarstva.

Osumnjičeni su uhapšeni u petak „zbog proizvodnje i posjedovanja eksploziva i zapaljivih materijala“, saopštila je danas policija.

Hapšenja nisu odmah povezana sa eksplozijom, ali je jedan od uhapšenih ranije bio povezan sa ekstremističkom grupom, navodi se u saopštenju policije.

Po medijima, ta grupa, „Ćelije vatrene zavere“, anarhistička je organizacija čiji članovi izdržavaju dugogodišnje zatvorske kazne zbog izvođenja napada bombama-pismima.

Anonimni izvor je 3. februara pozvao jedan grčki dnevnik da upozori na predstojeću eksploziju, a tvrdio je da je član „Samoodbrane revolucionarne klase“, ranije nepoznate organizacije.

Napadi na javne ustanove, banke i diplomatska predstavništva ponavljaju se u Grčkoj godinama. Oni se uglavnom pripisuju krajnje levičarskim ili anarhističkim pokretima.

Foto: elements.envato

Prijava
Obavijesti o
0 komentara
Umetnuti fidbek
Vidi sve komentare
NIKŠIĆ PROGNOZA

Table of Contents