Naplatili dva eura za prazan tanjir: Šokirana gošća objavila račun

Otmeni restoran sa sjedištem u Liguriji, u Italiji, naplatio je dva eura za prazan tanjir nakon što je blogerka Selvađia Lukareli zatražila dodatni tanjir da podijeli jelo sa svojom kćerkom.

Potez tog restorana izazvao je bijes gošće koja je fotografiju računa podijelila na društvenim mrežama, a ubrzo se uključila i italijanska javnost zgrožena tim postupkom restorana, prenio je Dnevnik.hr.

Blogerka Lukareli zamolila je konobara za prazan tanjir kako bi mogla da podijeli jelo. Šokirala se kada je pogledala račun na kojem su joj naplatili taj dodatni tanjir, a na računu je to navedeno kao „tanjirić za dijeljenje“.

Restoran se nalazi na ekskluzivnom mjestu u Genovskom zalivu, gdje se plaćanje kuvera podrazumijeva, ali ova gošća upozorava turiste na neočekivane troškove jer uz kuver je naplaćen i taj prazan tanjir, piše Times.

Kuver je naplaćen 7,5 eura, a ukupni račun bio je 55,5 eura.

Nakon što je žena na društvenim mrežama objavila fotografiju računa, italijanska javnost osudila je restoran, a u cijelu raspravu uključio se i guverner Ligurije Đovani Toti, koji je osjetio potrebu da osudi takvu praksu restorana: „Meni ovo dodatno plaćanje nije u redu.“

Ubrzo su se oglasili vlasnici restorana i pokušali su da objasne taj postupak:

„Sto je za troje, a jeli su za jednog. Neko pere i to posuđe. Gospođa koja je objavila račun bila je za stolom za troje jer su došle dvije odrasle osobe i dijete. Naručili su samo jedan tanjir tjestenine s pestom i jedan s prženim ribicama, a tražili su dodatne tanjiriće za to oboje. Dakle, imali su ukupno četiri tanjira, a mi smo naplatili samo jedan jer plaćamo i mašinu za pranje posuđa“.

Foto: Pixabay

Pročitajte još:

NIKŠIĆ PROGNOZA