Malaga: Uhapšeno četvoro osumnjičenih članova hrvatsko-srpsko-italijanske bande

Španska policija uhapsila je u Malagi četiri osobe osumnjičene da pripadaju putujućujoj hrvatsko-srpsko-italijanskoj bandi, koje se terete za pljačke ili pokušaje pljački 15 stanova, prenijela je danas Hina.

U Malagi, na jugu Španije tokom uskršnjih praznika kada mnogi odlaze iz svojih stanova, zabilježena je serija pokušaja pljački pri čemu su provalnici obijali brave, a policija je za to osumnjičila dvije žene i dva muškarca, smještenih u jednom hostelu.

Žene su obijale brave i ulazile u stanove, a muškarci pazili da neko pritom ne naiđe, saopštila je policija.

Te četiri neimenovane osobe policija je uhapsila u hostelu i kod njih pronašla alat za obijanje brava i nakit, novac u gotovini i parfeme za koje vjeruje da su ukradeni.

Osumnjičene osobe izvedene su pred istražnog sudiju.

Španija je već godinama na udaru bandi koje tamošnja policija često naziva „porodičnim klanovima“, a njihovi pripadnici imaju hrvatske, srpske i italijanske dokumente.

„Stalno se premještaju iz jednog dela zemlje na drugi, a onde ne borave dugo, što otežava njihovo pronalaženje i privođenje. U tom kratkom vremenu dok su u nekom gradu nastoje da odnesu što veći plijen“, izvijestila je policija.

Policija je dodala da opljačkani plijen prebacuje šef bande u zemlje iz kojih dolaze, odnosno iz kojih su porijeklom.

Izvor: Beta

NIKŠIĆ PROGNOZA