Klinton pominjan u sudskim dokumentima vezanim za Epštajna

Imena više od 170 ljudi koji su povezani sa osuđenim seksualnim prestupnikom Džefrijem Epštajnom, uključujući njegove bivše zaposlene i žrtve, biće objelodanjena u sudskim spisima koji će biti otpečaćeni uskoro.

Federalna sudija Menhetna Loreta Preska danas je naložila da se otvore za javnost sudska dokumentacija koja je dugo bila zapečaćena u okviru tužbe koju je još 2015. godine podnijela Virdžinija Roberts Giuf protiv Epštajnove najbliže saradnice Žislen Maksvel, prenosi Njujork post.

Prema ovoj presudi, desetine pojedinaca koji su u različitim sudskim podnescima povezanim sa tužbom bili označavani kodnim imenima, po svemu sudeći će biti javno identifikovani kada materijali budu u potpunosti otpečaćeni, moguće već sjutra.

Klinton i britanski princ Endru spomenuti u sudskim dokumentima

Bivši predsjednik SAD Bil Klinton, bio je takođe pomenut u sudskim dokumentima vezanim za pokojnog pedofila Džefrija Epštajna i označen je kodnim imenom „Džon Do 36“, navodi se u izvještaju.

Klinton (77) se pominje više od 50 puta u redigovanim dokumentima vezanim za tužbu Virdžinije Giufre protiv Epštajna iz 2015. godine, navodi ABC Njuz.

Očekuje se da će biti imenovani mnogi optuženi i navodne žrtve, zajedno sa ljudima koji su godinama radili za Epštajna i bili dio njegovog užeg kruga ili su, kako se sumnja učestvovali u njegovim zločinima.

Među njima je i britanski princ Endru, sa kojim su Maksvelova i Epštajn navodno organizovali seksualne prestupe u više navrata.

Foto: elements.envato

NIKŠIĆ PROGNOZA