Kim Džong Un Putinu: Podržavamo Rusiju u svetoj borbi

Narod Sjeverne Koreje izražava punu podršku i solidarnost ruskom narodu, poručio je sjevernokorejski vođa Kim Džong Un, a izveštavaju tamošnji državni mediji, prenosi N1, piše Dan.

Kim Džong Un je svom ruskom kolegi uputio čestitku povodom nacionalnog ruskog praznika i još jednom podržao Rusiju nakon što je krenula agresija na Ukrajinu.

U izjavi koju je objavila sjevernokorejska novinska agencija KCNA ne spominje se invazija na Ukrajinu ili uključenost Moskve u oružani sukob, ali se hvali „dobra odluka i vođstvo Vladimira Putina da zaustavi rastuće prijetnje neprijateljskih sila“.

– Podržavamo Rusiju u svetoj i nemilosrdnoj borbi za održavanje svog suvereniteta, razvoja i interesa svoje zemlje – navodi se u izjavi i spominje se sukob protiv zapadnih, imperijalističkih sila, tačnije, protiv Sjedinjenih Američkih Država.

Sjeverna Koreja i Kim Džong Un ujedno su osudili zapadnu vojnu pomoć Ukrajini, kao i što su još jednom negirali sopstvenu pomoć raketama i projektilima ruske paravojne grupe Vagner.

Foto: EPA

NIKŠIĆ PROGNOZA