Erdogan se prvi put pojavio na događaju nakon što mu je pozlilo

Predsjednik Turske Redžep Tajip Erdogan prvi put se, nakon što su se pojavili izvještaji o njegovoj bolesti, lično pojavio na nekom događaju, javlja RIA Novosti.

Turski lider je posjetio Tehnofest – festival aerokosmičke tehnologije u Istanbulu. U njegovoj pratnji bila je supruga Emine, kao i predsjednik Azerbejdžana Ilham Alijev, koji je sa suprugom Mehriban doputovao u posjetu Turskoj i premijer Vlade nacionalnog jedinstva Libije Abdulhamid Dbeiba.

Do bine su se dovezli električnim automobilom. Na festivalu, koji se održava na teritoriji nekadašnjeg Međunarodnog aerodroma Ataturk, predstavljeni su različiti vojni avioni i helikopteri, dronovi i druga oprema turskog ratnog vazduhoplovstva.

Na aerodromu se održavaju i aeromitinzi. Erdoganu je pozlilo 25. aprila, kada je davao uživo intervju lokalnim TV kanalima. Poslije duže pauze, predsjednik je izašao na vazduh i saopštio da je imao stomačni grip.

Po savjetu ljekara, propustio je nekoliko kampanja, ali je 27. aprila usčestvovao na video konferenciji na ceremoniji isporuke nuklearnog goriva nuklearnoj elektrani Akuju, a sljedećeg dana se povezao onlajn da bi priustvovao ceremoniji otvaranja novog mosta u gradu Adani.

Izvor: B92

Foto: Reuters

NIKŠIĆ PROGNOZA