Bajden: Hamas i Putin su isti, žele da izbrišu susjede sa mape

Američki predsjednik Džozef Bajden uporedio je Hamas sa ruskim predsjednikom Vladimirom Putinom u članku za Vašington post.

„I Putin i Hamas se bore da izbrišu susjednu demokratiju sa mape. Putin i Hamas se nadaju da će urušiti širu regionalnu stabilnost i integraciju i iskoristiti nered koji je uslijedio. Amerika ne može i neće dozvoliti da se to desi. Za naše nacionalne interese bezbjednosti i za dobro cijelog svijeta“, napisao je Bajden za Vašington post.

Treba napomenuti da su SAD bile nedvosmislene u svojoj podršci Ukrajini i ranije ovog mjeseca obećale su milijarde dolara pomoći i Ukrajini i Izraelu. Tako je Bajden još jednom ponovio svoju nepokolebljivu podršku Izraelu usred njegovog rata protiv Gaze.

Međutim, takođe je napisao da mu je srce slomljeno zbog slika iz Gaze i smrti hiljada civila, uključujući i djecu.

Bajden je, s druge strane, krivicu za trenutnu situaciju Palestinaca čvrsto prebacio na Hamas, za koji je rekao da ima ideologiju uništenja.

Rekao je da palestinski narod zaslužuje sopstvenu državu i budućnost bez Hamasa.

„Da je Hamasu uopšte stalo do života Palestinaca, oslobodio bi sve taoce, s obzirom na oružje i predao vođe i odgovorne za 7. oktobar“, zaključio je Bajden.

Foto: elements.envato

Prijava
Obavijesti o
0 komentara
Umetnuti fidbek
Vidi sve komentare
NIKŠIĆ PROGNOZA