Aerodorom u Kataniji zatvoren do 19. jula

Zbog požara koji je jutros izbio na aerodromu „Vinćenco Belini“ u Kataniji, ambasadi u Rimu se obratilo troje državljana Crne Gore, saopšteno je iz Ministarstva vanjskih poslova. Nakon sanacije štete na prizemlju zgrade, aerodrom u Kataniji će biti zatvoren do 14 sati 19. jula, a letovi se preusmjeravaju na druge aerodrome u toj regiji, Palermo i Trapani.

Kako su kazali, naši državljani koji su se obratili toj ambasadi su putnici avio kompanije WizzAir i nijesu bili u mogućnosti da danas otputuju iz Sicilije.

Putnici i osoblje tog aerodroma su evakuisani, a svi letovi odgođeni zbog požara koji je izbio kasno sinoć. Među putnicima je bila i novinarka iz Crne Gore koja javlja da u požaru niko nije povrijeđen.

„Ambasada je na raspolaganju našim državljanima koji se nalaze u Siciliji, očekujući da će putnici, u najkraćem mogućem roku, od strane avio kompanija biti obaviješteni o načinu realizacije daljeg putovanja. Dežurni telefon Ambasade u Rimu je +39 0688857745“, navodi se u saopštenju MVP.

Foto: Vigili del Fuoco

NIKŠIĆ PROGNOZA