Zvezda u finišu slomila otpor Mege

Košarkaši Crvene zvezde pobijedili su večeras u gostima ekipu Mege sa 98:88, u utakmici 11. kola ABA lige.

Crveno-bijeli sada imaju deset pobjeda i jedan poraz u regionalnom takmičenju, dok je Mega na skoru 5/6.

Zvezdu su do pobjede u hali sportova „Ranko Žeravica“ vodili Nemanja Nedović sa 23 i Miloš Teodosić sa 21 poenom, dok je Džoel Bolomboj dodao 12 poena. U redovima Mege istakao se Nikola Topić koji je ubacio 21 poen, uz pet skokova i asistencija, 16 poena je dodao Uroš Plavšić, a Nikola Đurišić 12 poena.

Mega je bila bolja u prvoj četvrtini, imala je i plus sedam (27:20) i šansu da još više uveća tu prednost. Domaći tim je na prvi odmor otišao sa vođstvom 27:22, ali je drugu četvrtinu počeo loše. Zvezda je napravila seriju 9:0, preuzela je kontrolu i uspjela je da sačuva vođstvo do odlaska na veliki odmor (48:40).

Predvođena Topićem, koji se razigrao u trećoj četvrtini, Mega je treću dionicu dobila sa 30:20 pa je pred posljednjih deset minuta igre vodila sa 70:68. Uslijedila je uzbudljiva posljednja četvrtina u kojoj su se ekipe smjenjivale u vođstvu i u kojoj se bolje snašla Zvezda.

Crveno-bijeli su poenima Luke Mitrovića na minut i 20 sekundi prije kraja stigla do plus četiri, a tačku na ovaj meč stavio je Teodosić trojkom na 50 sekundi prije kraja (92:85).

Košarkaši Crvene zvezde će u narednom kolu ABA lige gostovati Studentskom centru, dok će Mega u goste Splitu.

Foto: ABA liga

Pročitajte još:

NIKŠIĆ PROGNOZA