Zbogom, Ivane!

U selu Pošćenje kod Šavnika, rodnom mjestu njegovog oca, danas je sahranjen nekadašnji košarkaš i naš sugrađanin Ivan Ćorović.

Ne pamti se da je nečiji prerani odlazak toliko rastužio cijeli grad. Sa opakom bolešću borio nekoliko godina, a vijest o Ivanovoj smrti šokirala je i one koji su ga upoznali samo preko malih ekrana ili novinskih članaka.

Rano je pokazao ljubav prema igri pod obručima, a već sa sedam godina počeo je da se druži sa košarkaškom loptom. Ogroman talenat, velika želja i naporan rad ekspresno su ga gurnuli naprijed, pa je već sa 16 godina zakoračio na Mali kalemegdan i zablistao punim sjajem.

Predvodio je kao kapiten sjajnu generaciju mladih Zvezdinih igrača sa kojima je igrao i finale Evrolige za juniore. Briljirao je i u dresu sa državnim grbom, a na parketu mu je polazilo gotovo sve za rukom. Sa lakoćom je poentirao, zakucavao, asistirao, ali se odlično snalazio i u defanzivnim ulogama.

Ipak, ona prava njegova veličina pokazala se, silom prilika, nakon što je morao da okonča igračku karijeru i suoči se sa teškom bolešću. Vedar duh, optimizam i pozitivan stav koji ga je krasio na terenu, ostao je neokrnjen i nakon početka borbe za život.

Veoma mlad je upoznao surovost života, ali je nastavio da plijeni duhom i kao što je kapitenski izgarao na parketu, još odlučnije je krenuo u okršaj sa mnogo težim protivnikom. Borba je trajala do prije dva dana, ali je nažalost izgubio. Još jednom je morao da se “povuče sa parketa”, ovoga puta onog životnog.

Ipak, za sve nas ostaje pobjednik jer je za 25 godina života ostavio trag koji će dugo pamtiti Nikšić.

Zbogom, Ivane!

Branko Čupić
Foto: KSCG

1 komentar
Najviše glasova
Najnoviji Najstariji
Umetnuti fidbek
Vidi sve komentare

Tugo tuzna. Sve su nas zaboljele tvoje rane, suze i jecaji tvoje porodice, a iznad svega prerano prekinuta tvoja mladost.

NIKŠIĆ PROGNOZA