Žakelj: Želimo da popravimo mnogo toga, uz navijače do pobjede

Košarkaši Budućnosti igraće sjutra od 19.45 sati u „Morači“ protiv Turk Telekoma, u 11. kolu Evrokupa. 

„Plavi“ su prvi meč izgubili i to nakon što su uspjeli da stignu veliki razliku, imali su napad ili za produžetak ili za pobjedu, ali Mekinli Rajt nije bio precizan prilikom ulaska i ekipa iz Ankare je odnijela pobjedu.

Uoči ovog susreta Podgoričani su napravili lijepu uvertiru. Imaju tri vezane pobjede, od toga dvije u ABA ligi i jednu na gostovanju Lijetkabelisu.

„Očekuje nas meč koji moramo da dobijemo protiv Turk Telekoma, tima koji je u prethodnom kolu Evrokupa savladao Kluž. Nakon promjena koje su imali igraju bolje i igra im je oslonjena na tri Amerikanca – Valasa, Palmera i Inoha. Njih trojica imaju jako dobar učinak i veoma su neugodni ofanzivni igrači. Vjerujem da će sigurno biti težak meč za nas, ali mi nastavljamo sa radom na sebi u ova dva dana koje imamo do utakmice. Želimo da popravimo puno stvari a da se ujedno spremimo i za meč sa Turkom. Moramo biti precizni u izvođenju zadataka na oba kraja terena, da uđemo u naš ritam i da defanzivno budemo na nivou. Želio bih da pozovem i naše vjerne navijače da dođu u Moraču u srijedu i podrže nas u što većem broju kako bi zajedno došli do nove pobjede i približili se drugoj fazi Evrokup“, rekao je Andrej Žakelj, trener Podgoričana.


Navijače je pozvao i Mekinli Rajt, navodeći da su oni neophodni u ovom susretu.

„Imali smo tri dobre utakmice i tri vezane pobjede u oba takmičenja i želimo da ostanemo na tom putu i nakon ovog meča. Jako nam je važna utakmica jer sa pobjedom se penjemo na tabeli i bićemo bliži drugoj fazi takmičenja. Želim da pozovem sve navijače Budućnosti da dođu na utakmicu, trebaju nam u srijedu veče jer igramo utakmicu koju moramo pobijediti. Želimo odigrati sa dosta energije, dosta trčanja i defanzivnih zaustavljanja“, poručio je Rajt.

Foto: KK Budućnost

Pročitajte još:

NIKŠIĆ PROGNOZA