Žakelj: Došli smo da pobijedimo, to smo i uradili

Poslije i fizičkog i emotivnog pražnjenja na utakmici sa Gran Kanarijom, koju su u „Morači“ izgubili nakon produžetka, košarkaši Budućnost Volija su u Laktaše otišli sa ciljem da sačuvaju perfektan skor u AdmiralBet ABA ligi.

I pored oscilacija, pobjeda nad Igokeom nije se dovodila u pitanje, iako se po konačnih 76:71 to ne bi moglo zaključiti.

„Igokea je odigrala dobar meč, pogotovo 2. poluvrijeme, u kojem smo mi malo pali. Očekivao sam poslije utakmice u srijedu da ćemo imati ovakve minute, ali smo odigrali dosta dobru odbranu, a u napadu ni mi ni oni nismo bili raspoloženi“, istakao je Andrej Žakelj.

Budućnost je za dva šutirala 61,5 odsto (24-39), za tri skromnih 24% (6-25), a ni slobodna bacanja nisu bila idealna – 10 od 14. Razlika je napravljena u skokovima, jer su ih „plavi“ imali 10 više, a rivali su dozvolili svega četiri u napadu.

„Promašili smo mnogo šuteva, ali smo dobro odreagovali nakon baš teške utakmice sa Gran Kanarijom. Došli smo ovdje da pobijedimo, to smo i uradili, a sada moramo da se regenerišemo za narednu utakmicu“, najavio je Žakelj gostovanje Trentu u srijedu.

Foto: KK Igokea/Marija Vuruna

Prijava
Obavijesti o
0 komentara
Umetnuti fidbek
Vidi sve komentare

Pročitajte još:

NIKŠIĆ PROGNOZA