Za vikend start turnira „Olimpijske nade“

Olimpijske nade je takmičenje koje organizuju klubovi iz Crne Gore i Dubrovačko-neretvanske županije, sa ciljem podizanja kvaliteta vaterpola i međusobnog upoznavanja i povezivanja.

Vaterpolo i plivački savez Crne Gore aktivno učestvuje u organizaciji tog regionalnog takmičenja i podržava ga dodatno obezbjedjivanjem pehara i medalja za po tri najbolje ekipe u svakoj kategoriji.

Na takmičenju učestvuju mlađe selekcije crnogorskih klubova – Jadran, Primorac, Budva, Kataro, Aquatic Verde, Budućnost, Nikšić i Mladost Bijela i hrvatskih – Jug, Cavtat, Gusar Mlini, Korčula i Mornar, kao i jedan iz Bosne i Hercegovine – Jadran Neum.

Prvi turnir biće odigran od 20. do 22. oktobra, u konkurenciji kadeta.

Domaćin je Korčula, a igraće osam klubova, podijeljenih u dvije grupe.

U grupi A rivali će biti Cavtat, Jug, Primorac i Akvatik Verde, a u grupi B Korčula, Budva, Jadran i Nikšić.

U zavisnosti od plasmana u grupi igraće se za konačan poredak – pobjednici grupa sastaće se u finalu, drugoplasirani u borbi za treće mjesto.

Plasman na turniru biće referentan za klubove iz Crne Gore u smislu eventualnog određivanja domaćina odigravanja turnira u prvenstvu Crne Gore za mlađe kategorije.

Saopšteno je, da će nakon kadetskog, biti održani turniri u konkurencijama juniora (2006. i mlađi), mlađih juniora (2008. i mlađi), mlađih kadeta (2011. i mlađi) i nada (2012. i mlađi).

Foto: wpolo.me

NIKŠIĆ PROGNOZA