Vuković ugostio Kažića : Stvaramo čvrstu osnovu za buduće uspjehe nikšićkih odbojkaša, prvi Superkup u čast Skaleta Gvozdenovića

Predsjednik Skupštine opštine Nikšić, Nemanja Vuković, sastao se sa predsjednikom Odbojkaškog saveza Crne Gore, Nikolom Kažićem. Tom prilikom, Vuković je čestitao Kažiću na imenovanju i izrazio zadovoljstvo što je Opština Nikšić preuzela osnivačka prava nad muškim odbojkaškim klubom „Sutjeska“. Takođe, istakao je namjeru da nikšićku odbojku vrate tamo gdje zaslužuje da bude i naglasio da stvaraju čvrstu osnovu za buduće uspjehe nikšićkih odbojkaša.

Kažić je istakao zadovoljstvo što je muška odbojkaška scena obogaćena povratkom „Sutjeske“ i izrazio nadu da će nova uprava kluba raditi predano, jer grad Nikšić, koji je dao mnogo reprezentativaca kao što su Skale Gvozdenović, Marko Bojić, Blažo Milić i Ivan Zvicer, zaslužuje priliku da ponovo ,,rađa“ nove reprezentativce.

Vuković je uvjeren da će Opština Nikšić, MOK „Sutjeska“ i Odbojkaški savez imati odličnu saradnju i da će izgradnja sportsko-rekreativnog parka na području ispod Trebjese dati nove mogućnosti za treninge.

Vuković i Kažić su dogovorili da se prvi odbojkaški Superkup održi u Nikšiću u čast Miodraga „Skaleta“ Gvozdenovića, rođenog Nikšićanina i jednog od najboljih jugoslovenskih odbojkaša. Na sastanku je bilo riječi i o projektima koji će se zajednički realizovati, kao i o „školi odbojke“ koja će nesumnjivo privući djecu i mlade.

Sastanku su prisustvovali i generalni sekretar Odbojkaškog saveza Crne Gore Ivan Bošković, Ivana Šljukić, sekretarka SO Nikšić, Dejan Ivanović, sekretar Sekretarijata za kulturu, sport, mlade i socijalno staranje, kao i Milan Jovićević, budući predsjednik MOK „Sutjeska“.

Foto: SO Nikšić

NIKŠIĆ PROGNOZA