Vuković: Iniciraću da Opština postane vlasnik Golbal kluba „Nikšić“

Predsjednik Skupštine opštine Nikšić Nemanja Vuković upriličio je prijem za predsjednika Paraolimpijskog komiteta Crne Gore Igora Tomića i predstavnike Golbal kluba „Nikšić“.

Centralna tema sastanka bila je inicijativa predsjednika SO Vukovića da Opština Nikšić preuzme vlasništvo nad pomenutim klubom, kao inkluzivnim sportom u kojem naši sugrađani sa invaliditetom postižu izvanredne rezultate na najvišem nivou.

„Golbal klub „Nikšić“ je već postao nikšićki i crnogorski brend, okosnica reprezentacija i sportski kolektiv kojim se ponosimo i koji je, izvanrednim rezultatima, prevazišao čak i regionalne okvire. U vremenu pred nama uradićemo sve da, poštujući zakonske pretpostavke i procedure, napravimo solidnu finansijsku konstrukciju kako bi klub funkcionisao na najbolji mogući način. Naravno, računam na punu podršku svih relevantnih adresa kojima su sport i paraolimpizam u srcu. Siguran sam da bi ostvarenje ovog našeg cilja bilo ozbiljna investicija u inkluziju – kao vrijednost kojoj teže sve odgovorne zajednice, te veliki, društveni kapital.”, kazao je Vuković.

Tomić je podsjetio da je golbal jedini sport koji je zastupljen na Paraolimpijskim igrama – a nema ga na OI, a ideju predsjednika lokalnog parlamenta nazvao je „pionirskom“, uz obećanje da Opština može računati na punu podršku Paraolimpijskog komiteta Crne Gore.

Predstavnici Golbal kluba: Nikola Čurović, Marko Nikolić, Nikola Nikolić i Goran Macanović saglasni su u ocjenama da bi, ukoliko bi Opština postala vlasnik kluba, mogli postići još bolje rezultate i doseći sam „vrh“, na svjetskom nivou. Takođe, naglasili su da bi tako Opština postala istinski promoter sporta, doprinijela omasovljenju, te napravila značajan iskorak kada je riječ o afirmaciji inkluzije i stvaranju društva sa jednakim šansama za sve. Pohvalili su brojne aktivnosti Opštine, kada je riječ o pomoći OSI – postavljanje zvučnih semafora, taktilnih traka, servise podrške…

Potpredsjednik Opštine Mitar Goranović istakao je da lokalna samouprava na djelu pokazuje da je pouzdan i iskren partner osobama sa invaliditetom, te da će se i ubuduće, sa velikom pažnjom, odnositi prema njihovim pravima i potrebama.

Sastanku je prisustvovala i sekretarka Skupštine opštine Nikšić, Ivana Šljukić.

Sagovornici su, u susret Paraolimpijskim igrama koje će se održati u Parizu, razgovarali i o brojnim izazovima sa kojima se suočavaju naši paraolimpijci, i poželjeli im da se iz Francuske vrate sa odličjima.

Foto: SO Nikšić

NIKŠIĆ PROGNOZA