Vukotić srušio Dečić, Budućnost na plus osam

Tek je prošlo osam kola, a Budućnost već ima opipljivu prednost na vrhu tabele – lider je u derbiju savladao Dečić u Tuzima 2:0 i stekao osam bodova više od branioca titule. Oba gola za „plave“ dao je Milan Vukotić.

Dečić se nakon dvije godine godine vratio na svoj renovirani stadion, ali neće to po dobrom pamtiti.

Budućnost je prva zaprijetila, igrao se četvrti minut, kada je iskosa sa lijeve strane pokušao Bojović, a Nikić odlično intervencije.

Međutim, tri minuta kasnije okvir gola spasio je „plave“, nakon udarca glavom Camaja sa desetak metara.

I to je bilo sve od šampiona u prvih 45 minuta.

Ulsijedio je period mirnije igra, da bi Budućnost u 28. minutu povela.

Odlično je centrirao Gašević sa lijeve strane, odbrana Dečića je dozvolila Vukotiću da primi loptu na 10-11 metara od gola. On se brzo namjestio na šut, a golman Nikić je zakačio loptu, koja je ipak završila u mreži.

Bio je to četvrti gol u šampionatu za Vukotića.

U 35. minutu, Budućnost je imala dobru šansu. Ivanović je uposlio Ivana Bulatovića, koji je pobjegao domaćim defanzivcima i šutirao sa desetak metara, ali je Nikić odbio loptu u kornere.

Samo što je počelo drugo poluvrijeme Budućnost je povela sa 2:0. Opet je Vukotić ostao sam u srcu kaznenog prostora i opet je bio neumoljiv. Asistent je bio Grivić.

Dečić je tek u 60. minutu ponovo zaprijetio, opet je u šansi bio Camaj. Gađao je iskosa sa lijeve strane, ali je Mijatović pokazao klasu.

I onda pet minuta kasnije nevjerovatan promašaj Božovića. Neomatan sa pet metara šutirao je glavom pored stative.

Tuzani su do kraja jalovo napadali, pa je odbrana „plavih“ bez problmea odbila sve nalete.

Na drugoj strani, pobjeda Budućnosti je mogla da bude ubjedljivija, da je talentovani Kostić imao više koncentracije u duelu jedan na jedan sa Nikićem, nakon što se majstorski oslobodio dvojice igrača Dečića.

Foto: FSCG

Prijava
Obavijesti o
0 komentara
Umetnuti fidbek
Vidi sve komentare
NIKŠIĆ PROGNOZA