Vujović: Turnir u Poreču dobra provjera, želimo da isprobamo neke nove stvari

Posljednje provjere uoči nastupa na Evropskom prvenstvu u Njemačkoj, najbolji crnogorski rukometaši imaće na turniru „Kroacija kup“ u Poreču. Izabranike selektora Vlada Šole u četvrtak i petak očekuju dueli protiv domaćina Hrvatske i Slovenije, koji se takođe, pripremaju za Euro. Bek „lavova“ Branko Vujović ističe da će ekipa na turniru isprobati neke nove stvari, te da će ići na pobjedu u oba meča.

„Nakon male novogodišnje pauze vraćamo se pripremama za Evropsko prvenstvo. Do sada smo radili više na fizičkoj pripremi, polako se okrećemo taktici. Turnir u Poreču je prava provjera, selekcije Hrvatske i Slovenije su na papiru možda i jače od nas, ali pokušaćemo da osvojimo turnir“, kazao je Vujović i dodao:

„Želimo ujedno da isprobamo i neke nove stvari, to je mnogo lakše na pripremnim mečevima nego na samom prvenstvu Evrope“, istakao je naš bek.

On se osvrnuo na rivale u grupi na EP. Istakao da je Island favorit, a da će „lavovi“ priliku za prolaz tražiti u mečevima sa Mađarskom i Srbijom.

„Naša grupa je najinteresantija na šampionatu, Island je favorit, to je sigurno. Nas smatraju za autsajdera, ali smo pokazali da možemo da igramo sa svima. Tražićemo šansu u mečevima sa Mađarskom i Srbijom“, istakao je Vujović.

Naš golman Nebojša Simić smatra da će meč sa Mađarskom na startu biti ključan za prolaza u drugu rundu.

„Sad krećemo za ozbiljnijim radom, raduju nas ove dvije utakmice, to su dobre provjere. Probaćemo da dobijemo, to su kvalitetne ekipe, ostaje da se vidi kako će sve izgledati. najvažnije je da svi ostanemo zdravi. Atmosfera je odlična, Borozan se vratio u reprezentaciju, daje maksimum u svakom treninug, može puno da nam pomogne. Za nas je odličan rezultat je da prođemo grupu, biće puno toga jasnije nakon te prve utakmice sa Mađarima“, istakao je Simić.

U Poreč putuje 18  igrača, stručni štab je odlučio da golmani Filip Borozan, pivot Miodrag Ćorsović i bek Stevan Vujović neće konkurisati za mjesto u timu za predstojeću akciju. Ukoliko se javi potreba za izmjenama u sastavu uoči puta na EHF Euro 2024 ili tokom samog prvenstva, navedena tri igrača bi ponovo mogla da dobiju poziv da se priključe nacionalnom timu.

U konkurenciji za konačan spisak za Evropsko prvenstvo su dakle, golmani Nebojša Simić, Nikola Matović i Haris Suljević, krila Miloš Vujović, Aleksandar Bakić, Mirko Radović i Luka Radović, pivoti Vuk Lazović i Nemanja Grbović, te bekovi Radojica Čepić, Božo Anđelić, Vasilije Kaluđerović, Miloš Božović, Arsenije Dragašević, Vuko Borozan, Branko Vujović, Stefan Čavor i Risto Vujačić.

Foto: Prinstskrin/RSCG

NIKŠIĆ PROGNOZA