Vučević: Mučila nas je agresivnost Kameruna

Lider naše košarkaške reprezentacije Nikola Vučević rekao je poslije pobjede nad Kamerunom da se ekipa u nastavku ovog meča konsolidovala, nakon teškog prvog dijela.

Crna Gora je slavila 70:66 i ukoliko Brazil opravda sjutra ulogu favorita protiv afričke selekcije, igraće u polufinalu kvalifikacionog olimpijskog turnira u Rigi.

“Dosta teška utakmica, u prvom poluvremenu smo više igrali u njihovom ritmu, što nama ne odgovara. Njihova agresivnost nas je natjerala da donesemo neke brzoplete odluke u napadu i zbog toga smo dali mali broj poena. Konsolidovali smo se na odmoru i drugo poluvrijeme bilo je dosta bolje, stisli smo u odbrani i dolazili do lakih poena”, rekao je Nikola Vučević.

As Čikaga, koji je imao dabl dabl (11 poena, 14 skokova), uz po 2 asistencije i ukradene lopte, smatra da je Crna Gora mogla i ubjedljivije da slavi, ali da je trijumf najbitniji.

“Žao mi je što nijesmo utakmicu priveli kraju na bolji način, imali smo deset razlike to je moglo da ode i na 15, ali sve čestitke protivniku, igrali su sa velikom energijom. Najvažnije je da smo pobijedili i nadam se da će ih i Brazil sjutra pobijediti”, zaključio je Vučević.

Foto: KSCG

Prijava
Obavijesti o
0 komentara
Umetnuti fidbek
Vidi sve komentare

Pročitajte još:

NIKŠIĆ PROGNOZA