VPK Primorac: Sve selekcije će nastaviti da treniraju na zatvorenom bazenu

Na osnovu dobijenih rezltata iz Instituta za biologiju mora nakon uzorkovanja vode 4. avgusta 2024. godine, pristiglih na adresu VPK Primorac, na tri lokacije Ljetnjeg bazena i dalje je prisutna nedozvoljena brojnost E coli i crijevnih enterokoka i značajno odstupa od dozvoljenih vrijednosti, javlja Radio Kotor.

Kako su naveli u obrazloženju sanitarnog kvaliteta morske vode za otvoreni bazen, potrebno je utvrditi uzroke kontinuiranog izlivanja fekalnog materijala u more, a nakon toga nastaviti monitoring do kvaliteta koji zadovoljava propisane granične vrijednosti.

Sve selekcije VPK Primorac će nastaviti da treniraju na zatvorenom bazenu, jer im je zdravlje svih članova najvažnije, prenosi Radio Kotor.

Takođe, VPK Primorac se ograđuje od svih izjava trenera koji možda nijesu ozbiljno shvatili novonastalu situaciju, jer je ovo Klub star 102 godine i niko od nas nema pravo da se “igra” doktora niti da sabotira na bilo koji način rad kvalifikovanih institucija i Uprave Kluba, navodi se u saopštenju Primorca.

Foto: Radio Kotor

NIKŠIĆ PROGNOZA