(VIDEO) Vuković: Boćanje je inkluzivan sport, potrudićemo se da izgradimo teren u Nikšiću

Sportski klub  „Specijalna Olimpijada Nikšić“ povodom Međunarodnog dana djeteta organizovao lokalno takmičenje u dvoranskom boćanju. Takmičenje je održano u dvorani Trim centra. Na današnjem takmičenju učešće su uzeli i brojni funkcioneri lokalne uprave, a predsjednik Skupštine opštine Nikšić Nemanja Vuković najavio je i izgradnju terena na otvorenom.

“Ovaj sport je u velikoj mjeri inkluzivan zato što je prilagođen svim kategorijama, naročito osjetljivim, djeci sa smetnjama u razvoju i osobama sa invaliditetom. Potrudićemo se da kao Opština u saradnji sa Ministarstvom sporta i Specijalnom olimpijadom , izgradimo jedan teren za boćanje, možda čak i na otvorenom, kako bi našim najstarijim sugrađanima, osobama sa invaliditetom i svim onima koji vole ovaj sport omogućili  da u njemu uživaju”, kazao je Vuković.

Vuković je svoj djeci čestitao Svjetski dan djeteta.

“Mi smo tu da zasta radimo za njihovo dobro, da stvaramo što bolje uslove za njihov napredak, razvoj, da stvaramo uslove da oni u svom gradu ostaju i da njihov grad bude tu za njih u svakom momentu”, poručio je Vuković.

Djeca iz Specijalne Olimpijade Nikšić od skoro imaju priliku da se bave boćanjem,koje je u našem gradu nedavno promovisano upravo zahvaljujući ovom sportskom kolektivu.

U ime Specijalne Olimpijade Nikšić prisutnima se obratio Radovan Dragnić.

Klub Specijalna Olimpijada Nikšić ima dva dvoranska terena za boćanje koji su donacija Ministarstva sporta i mladih i Specijalne Olimpijade Crne Gore.

Dejan Caušević

foto/video:RTNK

NIKŠIĆ PROGNOZA